Kabler, ledninger og tilbehør til stålindustrien

Uanset om det er i byggeri, transport eller til værktøj og maskiner - det er umuligt at forestille sig de forskellige industribrancher uden stål, og derfor betragtes det som det vigtigste metal i vores tid.

I højovne fremstilles flydende råjern af jernholdige råmaterialer. Det forarbejdes derefter til råstål på stålværker. De enkelte produktionsprocesser indebærer ekstremt høje temperaturer og gnister, og der anvendes aggressive stoffer. De kabler og det tilbehør, der anvendes til produktionen, skal kunne modstå disse forhold.

Men for at den nødvendige energi overhovedet kan nå frem til anlæggene, skal der også etableres en strømforsyning omkring anlægget - der stilles også strenge krav til disse kabler. Afhængigt af anvendelsen er der således efterspørgsel efter kabeltyper med særlige krav til isolering af akserne og kappen. Uanset om det drejer sig om styringskabler, datakabler eller kabelforskruninger - HELUKABEL kan tilbyde de rigtige produkter til dette helt specielle industrielle miljø. Og til kabler fra transformerstationer til fabriksbygningerne har HELUKABEL også de rigtige typer jord- og mellemspændingskabler i sin brede produktportefølje.

MULTITHERM 400-ES blev f.eks. udviklet specielt til stålindustrien. Den er udstyret med et ekstra robust flettet kvalitetsstål, der beskytter den mod aggressive stoffer som f.eks. støbepulver og flussyre, og som gør den mekanisk meget modstandsdygtig. Styringskablet kan anvendes ved temperaturer på op til 400 °C. HELUTHERM 1200/1200-ES kan tåle temperaturer på op til 1.100 °C og har derfor en særlig kerneisolering bestående af glasfiberfletninger imprægneret med silikone.

I THERMFLEX 180 EWKF, der kan anvendes ved op til 180 °C, er både den ydre kappe og kerneisoleringen fremstillet af et særligt silikonegummimateriale. Desuden er kappen særlig modstandsdygtig over for slid og hakning, hvilket gør den langt mere modstandsdygtig end et normalt silikonekabel. Dermed er der garanti for en længere levetid. Dette styrekabel fås også i afskærmet og halogenfri udgave. Desuden er det modstandsdygtigt over for højmolekylære olier, blødgøringsmidler, fortyndede syrer og baser samt oxidationsmidler.

Inden for kabeltilbehør tilbyder HELUKABEL varmebestandige kabelbeskyttelsesrørsystemer. F.eks. kan HTP-kanalen til beskyttelse mod høje temperaturer, som har en høj isolationsfaktor på grund af silikonekappen, der indeholder jernoxid, anvendes ved 1.090 °C i kort tid. Desuden kan HELU-S-RK-N kabelskoene af nikkel anvendes til temperaturer på op til +500 °C, og metalrøret med Agraff-profil af rustfrit stål kan anvendes til temperaturer på op til +600 °C.

Vi ser frem til at hjælpe dig med at finde de bedste produkter til din specifikke anvendelse og til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

Ring på +45 8861 8400 eller send os en e-mail: salg@helukabel.dk

HELUPOWER 1000-RV-K

HELUPOWER 1000-RV-K