Ingen kuffert kommer på afveje

HELUKABEL er den foretrukne kabelleverandør til BEUMER Groups bagagehåndteringssystemer

Baggage handling system from BEUMER

Bagagehåndteringssystemer er meget automatiserede og indeholder en lang række elektriske og elektroniske kredsløb.

Den danskbaserede BEUMER Group A/S - en del af den tyske BEUMER Group - har specialiseret sig i moderne bagagehåndteringssystemer til lufthavne. Systemspecialisten er afhængig af HELUKABEL til transmission af strøm, signaler og data i disse megasystemer: mere end 100 forskellige kabler og ledninger hjælper med at guide kufferter, tasker og sportsudstyr sikkert og hurtigt til deres destination overalt i verden.

Den internationale luftfart viser igen positive tal efter at være blevet hårdt ramt under Covid-pandemien: 32 millioner flyvninger lettede i 2022, betydeligt flere end året før. Eksperter forventer yderligere fremgang i fremtiden, hvor flytrafikken snart vil overstige niveauet fra før pandemien.

For at kunne håndtere det stigende antal passagerer er lufthavnene ved at blive omdannet til mere effektive transportknudepunkter. Nye og mere effektive bagagehåndteringssystemer spiller en vigtig rolle her, da passagererne skal ankomme til deres destination sammen med deres bagage. Sorterings- og transportsystemer i lufthavne er derfor blevet teknisk sofistikerede end-to-end-systemer, der er i stand til at udføre en lang række autonome og computerstyrede opgaver, der håndterer bagage fra check-in og sikkerhedskontrol til bagageudlevering.

Automatiserede højteknologiske løsninger

Baggage Handling system from BEUMER

En af de mest anerkendte specialister i denne krævende sektor er BEUMER Group. Produktporteføljen fra denne leverandør af intralogistiske systemer med hovedkvarter i Beckum, Tyskland, indeholder en række løsninger inden for transport, læsning, palletering, sortering og distribution. Det danske koncernselskab, BEUMER Group A/S, er kompetencecenter for bagagehåndteringssystemer og har installeret sine højteknologiske systemer i flere af verdens største lufthavne. I den forbindelse har virksomheden kunnet trække på omkring 40 års erfaring inden for sektoren.

"Afhængigt af lufthavnens driftskrav specificerer vi forskellige løsninger som f.eks. et loop-system med vippebakker eller større uafhængige bæresystemer som f.eks. det vognbaserede BEUMER autover-system eller det totebaserede CrisBag-bæresystem," forklarer BEUMER Group Procurement Manager, Sebastian Vester Sørensen. "Alle disse systemer har én ting til fælles: De er meget automatiserede og indeholder mange forskellige elektriske og elektroniske kredsløb." Kabler og ledninger er derfor nøglekomponenter i disse enorme systemer, da de garanterer korrekt og pålidelig transmission af strøm, kontrolsignaler og data.

Omfattende service med kompetente partnere

Baggage handling systems

Lufthavne er usædvanligt følsomme områder med høje sikkerhedsstandarder, hvilket afspejles i kravene til kabler og ledninger.

BEUMER Group har sat sin lid til HELUKABEL i mange år nu. Virksomheden køber sine kabler og ledninger fra producenter af kabelsæt såvel som direkte fra specialisterne i forbindelsesteknologi, der også har et datterselskab i Danmark. Med Holger Weeber (Regional Sales Manager Nordic Countries), Hartmut Kellner von Bergen (Senior Manager International Business) og Markus Kienzle (International Accounts Manager) har leverandøren af intralogistiksystemer tre erfarne og kompetente partnere i HELUKABELs hovedkvarter i Hemmingen, Tyskland, som giver BEUMERs projektsteder pålidelig support, uanset hvor de er i verden. BEUMER Group har fået tildelt Global Accounts-status hos HELUKABEL, hvilket betyder, at de nyder godt af en særlig gennemsigtig, effektiv og pålidelig forsyningskæde. Derudover tilbyder de danske kolleger responsiv og omfattende on-site service - en konstellation, der ifølge Sebastian Sørensen "ikke lader noget tilbage at ønske."

"Med sin Global Accounts-status drager BEUMER Group fordel af en gennemsigtig, effektiv og pålidelig forsyningskæde."
Hartmut Kellner von Bergen, Senior Manager International Business, HELUKABEL

Lufthavne er usædvanligt følsomme områder med høje sikkerhedsstandarder, hvilket afspejles i kravene til de anvendte kabler og ledninger. "Af brandforebyggende årsager skal de f.eks. være halogenfri og i tilfælde af brand kun forårsage lav røgudvikling," beskriver Sørensen. "Desuden skal de kunne modstå vibrationer, være særligt fleksible og på grund af vores systemers lange levetid være ekstremt modstandsdygtige." Afhængigt af hvor BEUMER Groups bagagehåndteringssystemer installeres, skal de opfylde de EN- eller UL-standarder og regler, der gælder for det enkelte sted.

Stort sortiment og høj produkttilgængelighed

I samarbejde med HELUKABEL-eksperterne har BEUMER Groups ingeniører været i stand til at specificere den perfekte kabeltype til hver applikation. Systemerne bruger f.eks. JZ-500- og JZ-600-serien af alsidige styre- og tilslutningskabler, PROFInet-kabler til dataoverførsel og MULTISPEED-serien af meget fleksible slæbekædekabler, der er specielt designet til ekstreme mekaniske belastninger. "Alt i alt køber vi mere end 100 forskellige kabler fra HELUKABEL," fortæller Sørensen. "Produktsortimentet er så omfattende, at vi altid kan finde en passende løsning til vores komplekse opgaver."
Et andet pluspunkt for BEUMER-eksperterne er den høje produkttilgængelighed: "De nødvendige kabler kan som regel leveres på kort tid, enten fra Tyskland eller direkte fra Danmark. Det sparer os for værdifuld tid i forbindelse med indkøb og giver os mulighed for at reagere fleksibelt på kundernes behov." Sørensen roser især det tekniske samarbejde mellem de to virksomheder: "Vi køber ikke bare produkter fra HELUKABEL. Vi får også den tilsvarende know-how. Det er en stor fordel, når vi skal udvikle nye systemer. Hvis vi har spørgsmål om den elektriske forbindelsesteknologi, ved vi altid, hvem vi skal henvende os til."

Du kan også finde denne og mange andre spændende artikler i det aktuelle nummer 14 af vores kundemagasin POWER. Læs det her!

tilbage