Præambel

Som en international, familiedrevet virksomhed, der har været i forretning i mange år, mener vi, at det er vigtigt at have tillid hos vores samarbejdspartnere, vores medarbejdere og offentligheden. Vores omdømme bygger på hver enkelt medarbejders adfærd, derfor insisterer vi på, at de handler på en etisk upåklagelig og juridisk kompatibel måde. Vi er forpligtet til at opfylde vores ansvar over for vores forretningspartnere og vores medarbejdere over hele kloden.

Rammer for vores handlinger

Overholdelse - overholdelse af gældende love, regler, standarder og retningslinjer - er grundlaget for vores handlinger. Overholdelse af reglerne er en given. Vi ser det som vores pligt absolut at afvise at drive forretning eller indgå en transaktion, hvis der overhovedet er den mindste mistanke om, at den ikke overholder disse regler. For at give vores samarbejdspartnere og medarbejdere et indblik i vores forståelse af værdier og loven har vi en Code of Conduct og andre retningslinjer på plads, der fungerer som bindende standarder for vores medarbejderes handlinger. Disse retningslinjer for overholdelse udgør en ramme for de andre mere detaljerede regler.

Vores compliance-struktur

Vores aktionærer og ledelse er forpligtet til at overholde gældende love, regler, standarder og retningslinjer nøje. For at sikre, at dette sker i hele HELUKABEL-koncernen, har vi indført følgende "Compliance Circle":

Overholdelse Circle

Forebygger:

Gennem interne retningslinjer, kommunikation, rådgivning og uddannelse lærer medarbejderne, hvilken adfærd der forventes af dem. Medarbejderne kan til enhver tid søge rådgivning om fortolkning af adfærdskodeksen og andre bestemmelser hos Compliance Office.

Anerkende:

Overholdelsen overvåges regelmæssigt ved hjælp af interne og i nogle tilfælde eksterne overensstemmelsesvurderinger.

Meddelelser fra medarbejdere eller eksterne forretningspartnere til Compliance Office om forseelser eller potentielle overtrædelser er ikke kun velkomne, men opfordres udtrykkeligt til det til enhver tid og hjælper os som en lærende virksomhed med at foretage de nødvendige forbedringer. Oplysninger behandles fortroligt, og whistlebloweren behøver ikke at frygte nogen konsekvenser ved at slå alarm. Vi anvender princippet om, at ingen skal lide nogen skade i vores virksomhed som følge af overholdelse af loven og vores compliance-standarder.

Indsend en rapport: Whistleblowing System Speak Up

Svar:

Helukabel ønsker at være en attraktiv arbejdsgiver og en pålidelig forretningspartner. Vi ønsker konstant at udvikle og forbedre vores processer og vores adfærd. Hvis der i forbindelse med en overensstemmelsesvurdering konstateres klager eller endog overtrædelser, forpligter Helukabel sig til at reagere hensigtsmæssigt, forbedre de relevante processer og straffe potentielle overtrædelser.

Til sidst vil vi gerne citere Robert Bosch, som meget godt opsummerer vores forståelse af overholdelse:

"I det lange løb vil en ærlig og fair tilgang til forretning altid være den mest rentable." Robert Bosch (1921)